
معرفی انجمن علمی دانشکده صنایع دانشکده فنی دانشگاه تهران
-
معرفی دانشکده:
دانشکده فنی دانشگاه تهران با حدود هشتاد سال قدمت، مهد مهندسی کشور و مادر دانشگاههای صنعتی ایران محسوب میشود.این دانشکده از آغاز تاکنون با پذیرش استعدادهای برتر افتخار دارد جمع کثیری از دانشمندان و متخصصان کشور را که بسیاری از آنان نقش بسزایی در راهاندازی و تداوم حرکت چرخهای صنعت کشور و پذیرش مسئولیتهای سنگین در اداره مملکت دارند، تربیت کرده است.بسیاری از این دانشآموختگان نیز قدم فراتر از این گذاشته و پرچم علم و دانش را در عرصههای پیشرفته علم و تحقیق، در سطح جهانی و بینالمللی برافراشتهاند. پس از تاسیس دانشگاه تهران در سال 1313، دانشکده فنی به عنوان یکی از دانشکدههای ششگانه دانشگاه، به همت و تلاش خستگیناپذیر پروفسور محمود حسابی تاسیس شد و از مهرماه همان سال فعالیت خود را آغاز نمود.به علت عدم وجود محل خاصی برای استقرار دانشکده فنی، طبقه دوم مدرسه دارالفنون به عنوان دانشکده فنی مورد استفاده قرار گرفت.در همین سال (1313)، از بین 100 نفر از فارغالتحصیلان دبیرستانها، 40 نفر دانشجو در رشتههای مهندسی راه و ساختمان، مکانیک، برق و معدن از طریق کنکور پذیرفته شده و تحصیل خود را آغاز نمودند.
-
مهندسی صنایع:
با پیشرفت سریع علم و فن آوری و پیچیدگی روزافزون سیستمها، گستره تولید و خدمات از حیث کمیت، کیفیت و تنوع، آنچنان توسعه یافته است که رشتههای مهندسی خود به تنهایی پاسخگوی کلیه مسایل سازمانها نیستند. برای جبران این کمبودها از تلفیق رشتهها و تخصصهای گوناگون علوم مدیریت، فنی، اقتصاد و روشهای مدلسازی و محاسبات مهندسی، مهندسی صنایع شکل گرفته است.
مهندسی صنایع در قلب سیستمهایی قرار دارد که برای سازمانهای صنعتی و خدماتی امروزی ضروری هستند. همچنین، از خطوط هواپیمایی تا خردهفروشیها، از بیمارستانها تا بانکها، از شرکتهای ارتباطات راه دور تا شرکتهای حمل و نقل بینالمللی، در سیستمهای اقتصادی و اجتماعی و به طور کلی در همه سیستمهای پیچیدهای که شامل نیروی انسانی، فناوری و اطلاعات هستند، مهندسان صنایع راهحلهایی برای بهبود عملکرد سیستم طراحی میکنند.
فرصتهای شغلی برای مهندسین صنایع بسیار گسترده است و هر روزه با گسترش کسب و کارها و توسعه سیستمها، وسیعتر میشود. دانشآموختگان این رشته اکنون در انواع فعالیتهای شغلی اعم از تولید، خدمات، حمل و نقل، سیستمهای بهداشت و درمان، سیستمهای مالی، انرژی و . . . مشغول به کار هستند.
-
دانشکده صنایع دانشگاه تهران:
گروه مهندسی صنایع پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران، رسماً از شهریور ماه سال 1374 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را آغاز کرد و از سال 1381 در مقطع کارشناسی نیز اقدام به پذیرش دانشجو نموده و از سال 1387 در مقطع دکتری نیز اقدام به پذیرش دانشجو نموده است. پس از گذشت 10 سال، این گروه دارای هجده عضو هیات علمی برجسته از دانشگاههای معتبر جهان است که در زمینههای تحقیق در عملیات و روشهای بهینه سازی و ابتکاری، ساخت و تولید و اتوماسیون، مدیریت و مهندسی کیفیت، سازمان و عوامل انسانی، سیستمهای نگهداری و تعمیرات، مکان یابی و استقرار تسهیلات دولتی، شبیه سازی کامپیوتری، مدیریت انرژی، رباتیک و هوش مصنوعی، سیستمهای اطلاعات مدیریت و تکنولوژی اطلاعات همکاری علمی و پژوهشی دارند.
-
انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه تهران:
انجمن علمی دانشجویان مهندسی صنایع دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال 1383 تاسیس گردیده و تا کنون 13 دوره انتخابات برای ادامهی کار این انجمن برگزار شده است. دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه تهران در سالهای اخیر پیشرفت سریع و قابل توجهی در زمینه های علمی داشته است که این موضوع رسالت انجمن علمی را دو چندان کرده است. بدین منظور انجمن علمی مهندسی صنایع برنامههای متعددی را برای ارتقای سطح علمی دانشجویان ترتیب میدهد.
- برگزاری دورههای آموزشی: انجمن علمی متناسب با نیازهای دانشجویان کلاسهای متعدد نرمافزارهای کاربردی صنایع و همچنین دورههای آموزشی استانداردهای ISO، دورهی مدیریت پروژه، دوره نگهداری و تعمییرات، دورهی Game Theory، آشنایی با EFQM، FMEA، 6 Sigma و QFD را برگزار کرده است.
- بازدیدهای علمی: انجمن علمی به منظور آشنایی بیشتر دانشجویان با صنعت و یادگیری کاربردی دروس دانشگاهی، بازدیدهایی ترتیب داده است که از جمله آنها میتوان به بازدید از گروه فومن شیمی، کارخانه اتحاد موتور و سایت انرژیهای نو طالقان اشاره کرد.
- سمینار و نشستهای علمی: برگزاری سمینارها و نشستهای علمی و دعوت از صاحبنظران حوزههای مختلف مهندسی صنایع نیز از جمله فعالیتهای انجمن علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشکده فنی دانشگاه تهران است. سلسله نشستهای علمی مدیریت و بهرهوری ایران، سمینار علمی آشنایی با بازارهای انرژی با همکاری مهندسی پژوهش در مدیریت و برنامهریزی انرژی، دعوت از دانشآموختگان برجسته دانشکده مهندسی صنایع در خارج از کشور برای ارائه سمینارهای پژوهشی و حضور فعال در ویژه بزرگداشت هشتادمین سال تاسیس دانشگاه تهران از جمله فعالیتهای انجمن در این راستا بوده است.
- نشریه فنکاو -نشریه انجمن علمی صنایع دانشگاه تهران-: نشریه فنکاو از سال 1389 به صورت گاهنامه شروع به کار کرد و تاکنون 17 شماره از آن به چاپ رسیده است. همچنین این نشریه موفق به کسب عنوان برترین نشریه علمی دانشجویی در جشنواره حرکت شده است.
-
راههای ارتباطی:
دبیر انجمن: امیرمحمد بیدآبادی 09137752474
کانال تلگرام: @anjoman_elmiye_sanaye
صفحهی اینستاگرام: @anjoman_elmi_sanaye
آخرین دیدگاهها