
معرفی انجمن علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه کاشان
دانشگاه کاشان:
دانشگاه کاشان به عنوان اولین مؤسسهی آموزش عالی در منطقه کاشان در سال ۱۳۵۲ توسط مرحوم دکتر محمود اسلامی تأسیس شد و مهرماه ۱۳۵۳ با پذیرش ۲۰۰ دانشجو در دو رشتهی ریاضی و فیزیک در مقطع کارشناسی با نام مدرسهی عالی علوم کاشان رسماً آغاز به کار کرد. این مدرسهی عالی تا سال ۵۷ زیر نظر مستقیم وزارت آموزش و پرورش به کار خود ادامه داد تا اینکه پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی از سال ۱۳۵۸ مدرسهی عالی علوم کاشان تحت نظارت دانشگاه اصفهان به مجموعه وزارت فرهنگ و آموزش عالی پیوست.
هم اکنون دانشگاه کاشان با قریب ۷ هزار و پانصد دانشجو قریب به ۱۹۰رشته گرایش در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و با بهرهگیری از خدمات علمی و پژوهشی ۳۰۰ عضو هیئت علمی تمام وقت به حرکت رو به رشد خود ادامه میدهد.
دانشگاه کاشان دارای ۱۲ دانشکده علوم انسانی، فیزیک، معماری و هنر، مهندسی مکانیک، علوم ریاضی، ادبیات و زبانهای خارجی، شیمی، برق و کامپیوتر، مدیریت اقتصاد، منابع طبیعی و علوم زمین، مهندسی، آموزشهای الکترونیکی، پردیس خواهرانو پردیس دانشگاهی است. همچنین دانشگاه کاشان دارای پژوهشکدههای علوم و فناوری نانو، اسانسهای طبیعی، انرژی، کاشان شناسی، فرش، دانشجویی و مرکز پژوهشی و دفتر فنی معماری و دو مرکز تحقیقات نجوم و رشد است.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام همه ساله 159 دانشگاه و موسسه پژوهشی دولتی در کشور را توسط 26 شاخص در قالب 5 معیار کلی پژوهش، آموزش، وجهه بین المللی، تسهیلات، امکانات و فعالیت های اجتماعی- اقتصادی و صنعتی مورد رتبه بندی قرار میدهد. در آخرین رتبهبندی ارائه شده توسط این پایگاه، دانشگاه کاشان در جمع 10 دانشگاه جامع برتر کشور قرار گرفت.
دانشکدهی مهندسی دانشگاه کاشان:
دانشکدهی مهندسی دانشگاه کاشان در سال ۱۳۷۳ با پذیرش دانشجو در رشتهی مهندسی مکانیک گرایش حرارت و سیالات تأسیس و در محل فعلی ساختمان دانشکدهی هنر و معماری شروع به کار نمود.
یک سال بعد یعنی در سال ۱۳۷۴، پذیرش دانشجو در رشتهی مهندسی برق گرایش الکترونیک در مقطع کارشناسی با مجوز وزارت علوم آغاز گردید. در سال ۱۳۷۸ رشتهی مهندسی مکانیک گرایش طراحی جامدات و رشتهی مهندسی شیمی گرایش فرایندهای شیمیایی به جمع رشتههای دانشکده افزوده شد.
همچنین رشتهی مهندسی معدن در گرایش استخراج در سال ۱۳۷۹ در دانشکده تأسیس گردید. این دانشکده در رشتهی مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار و کارشناسی ارشد مکانیک گرایش تبدیل انرژی در سال ۱۳۷۹ و مهندسی برق گرایش قدرت در سال ۱۳۸۳ اقدام به پذیرش دانشجو نمود. همچنین کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش طراحی کاربردی و کارشناسی ارشد مهندسی شیمی و کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش قدرت از دیگر رشتههای این دانشکده میباشند. گروه های مهندسی برق، مهندسی مکانیک و مهندسی کامپیوتر در سال 91 از مجموعهی دانشکدهی مهندسی جدا شدند و هم اکنون فعالیتهای خود را در چهارچوب دانشکدهی مهندسی مکانیک و دانشکدهی مهندسی برق و کامپیوتر ادامه میدهند. پذیرش دانشجو در رشتهی مهندسی عمران در مقطع کارشناسی از سال ۱۳۸۸ صورت گرفت. گفتنی است در این دانشکده رشتهی مهندسی صنایع از سال ۱۳۹۳ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی فعالیت خود را آغاز نموده است.. هم اکنون دانشکدهی مهندسی با داشتن تعداد ۱۷۸۵ دانشجو و بیش از ۸۰۰ دانشآموخته در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، به فعالیت خود ادامه میدهد.
مهندسی صنایع چیست؟
مهندسی صنایع را می توان کاربرد اصول و فنون مهندسی و مدیریتی به منظور بهبود، طراحی و نصب سیستمهایی شامل انسان، مواد، اطلاعات، انرژی و تجهیزات برای فراهم آوردن امکان تولید کالاها و ارائهی خدمات بشکل کارآ و مطلوب دانست. برای بررسی، ارزیابی و کاربرد این سیستمها، دانش و مهارتهای علوم ریاضی، علوم فیزیکی و علوم اجتماعی به همراه فنون طراحی مهندسی مورد نیاز است. مهندسی صنایع حرفه ای است که می کوشد با تلفیق دانش مهندسی و ریاضیات و اقتصاد و مدیریت، کارایی سیستمهای تولیدی و خدماتی را بهبود دهد. مهندسی صنایع بطور کلی اثربخشی، کارایی، تطبیق پذیری، پاسخگویی، کیفیت و بهبود مستمر کالاها و خدمات و سودآوری را مدنظر قرار میدهد. فعالیتهای مهندسی صنایع همانند پلی است که ارتباط بین اهداف مدیریت و عملکرد عملیاتی سازمان را ایجاد مینماید. مهندسان صنایع بیشتر درگیر افزایش بهرهوری در مدیریت منابع انسانی، روشها و فناوریاند. حال آنکه سایر رشتههای مهندسی بیشتر درگیر ماهیت فنی فرآیندها و فرآوردهها میباشند. مهندسی صنایع فن بکارگیری مهارتهای تکنیکی و استفادهی موثر و نظامیافته از نیروی انسانی، زمان، ماشینآلات و تجهیزات، ساختمان، مواد و سرمایه به منظور تولید کالا با کیفیت و کمیت مطلوب است. دروس تخصصی این رشته عمدتا حول محور حل و فصل مسائل تولید انبوه در واحدهای صنعتی طراحی شده است و تکنیکهایی چون برنامهریزی تولید، مدیریت و کنترل پروژهها، مهندسی فاکتورهای انسانی، طراحی ایجاد صنایع، برنامهریزی و کنترل تولید و موجودیها، برنامهریزی نگهداری و تعمیرات (نت)، اقتصاد مهندسی و سیستمهای اطلاعات مدیریت به صورت جامع در این رشتهی دانشگاهی آموزش داده می شود .
گروه مهندسی صنایع دانشگاه کاشان:
در سال 93 با پیشنهاد دانشگاه کاشان و در نهایت تصویب وزارت علوم تحقیقات و فناوری، گروه مهندسی صنایع دانشگاه کاشان فعالیت خود را آغاز کرد. دانشگاه کاشان در بدو فعالیت گروه مهندسی صنایع، با جذب اعضای هیئت علمی این گروه از پژوهشگران برتر و متخصصین مطرح مهندسی صنایع در صنعت، گام بزرگی در جهت رشد و ترقی این گروه انجام داد. نتیجهی کوتاه مدت این اقدامها را نیز میتوان در اعتماد داوطلبان کنکور سراسری مشاهده کرد. بهطوری که با وجود تازه تاسیس بودن این رشته در دانشگاه کاشان، در سالهای اخیر دانشجویان پذیرفته شده، جزو برترین رتبههای قبولی سالهای اخیر دانشگاه به حساب میآیند. در سطح کشور نیز میتوان این موضوع را با مقایسهی رتبههای پذیرفته شدهی دانشگاه کاشان و رتبههای سایر دانشگاههای همرده و بعضا سابقهدار در رشتهی مهندسی صنایع مشاهده کرد.
فعالیتهای پژوهشی و سطح علمی دانشجویان این گروه در دانشگاه نیز تا حد زیادی گروه را در دانشگاه متمایز کرده است.
«دکتر مختاری» مدیریت فعلی گروه تا کنون، 2 مرتبه به عنوان استاد و پژوهشگر برگزیده و یک مرتبه نیز عنوان استاد نمونهی آموزشی را از زمان شروع به کار گروه دریافت کردهاند. با مقالات فراوان و داوری مجلههای بین المللی، در حال حاضر ایشان بعنوان یکی از برترین پژوهشگرهای دانشگاه کاشان مطرح هستند.
انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه کاشان:
همزمان با شروع به کار گروه مهندسی صنایع، انجمن علمی گروه مهندسی صنایع نیز با حضور دانشجویان فعال، فعالیت خود را آغاز کرد. این انجمن از همان ابتدای کار خود تا کنون و با هدف ایجاد زمینهی مناسب برای تجلی استعدادها و برانگیختن خلاقیت و شکوفایی علمی دانشجویان، ارتقای مهارتهای حرفهای و مدیریتی دانشجویان، پر کردن خلا و فاصلهی بین دانشگاه و جامعه و بازار کار و… اقدام به برگزاری دورههای مختلف نرم افزارهای تخصصی مهندسی صنایع، بازدیدهای علمی از واحدهای صنعتی شهرستان کاشان، برگزاری همایشهای تخصصی مربوط به حوزهی بازار کار و … نموده است. به عنوان میتوان به برگزاری دورههای MATLAB، GAMS، Microsoft Office و .. در ترمهای مختلف اشاره نمود. دفتر فعلی انجمن در طبقهی دوم ساختمان علوم پایه قرار دارد.
لوگوی انجمن علمی:
در طراحی لوگوی انجمن سعی شده موارد لازم برای ارائهی دید کلی از فعالیتهای انجمن لحاظ شود. در این نماد از چرخدنده به عنوان نماد صنعت و یکی از هدفهای اصلی انجمن یعنی نزدیکتر کردن دانشگاه و بازار کار استفاده شده است. همچنین در درون این چرخدنده میتوان برخی از فعالیتهای رایج مهندسین صنایع در صنعت یعنی پرسشنامه، تحلیل آماری، زمانسنجی و … را مشاهده کرد. عبارت KUIEAS نیز که اختصار عبارت نام انجمن هست در حاشیهی داخلی چرخدنده به کار رفته است.
آخرین دیدگاهها