
معرفی انجمن مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا
تاریخچه ی دانشگاه الزهرا
دانشگاه الزهرا(س) دانشگاه ویژه زنان، واقع در دهکده ونک تهران، در سال ۱۳۴۳ تاسیس شد. در آن هنگام با ۹۰ دانشجو و با نام «مدرسه عالی دختران» فعالیت خود را آغاز نمود و علاوه بر رشته هاي مترجمي زبان هاي خارجي، منشي گري و روانشناسي تدريس رشته اي تحت عنوان فنون خانه داري را در برنامه فعاليت هاي آموزشي خود قرار داد (در رشته اخير، از سال دوم تاسيس ۴۵-۱۳۴۴ ، پذيرش دانشجو صورت گرفت.)
در سال تحصیلی ۵۵ -۱۳۵۴ مدرسه عالی دختران تبدیل به دانشگاه شد و از سال ۱۳۵۶در قالب مجموعه اي از ۴ دانشکده : علوم پايه، ادبيات و علوم انساني، علوم مديريت و اقتصاد درآمد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی با همین ترکيب، تحت نام مطهر الزهرا«س» فعاليت خود را ادامه داد
در سال ۱۳۶۵ چهار دانشکده مزبور به دانشکده های: علوم پایه، علوم اجتماعی و اقتصادی، ادبيات و هنر تغيير يافت. در سال ۱۳۷۳ دانشکده هاي: علوم تربيتي و روانشناسي، تربيت بدني، فني مهندسي به صورت مجزا موجوديت يافتند و در سال ۱۳۸۰ نيز دانشکده الهيات و ادبيات با دريافت موافقت اصولي وزارتخانه، به دو دانشكده ادبيات و دانشكده الهيات تبديل گرديد. با اين احتساب تعداد دانشكده ها به ۸ مورد تغيير كرد.
در سال ۱۳۹۳ و با تفکیک دانشکده علوم پایه دانشگاه به سه دانشکده علوم ریاضی، علوم زيستي، فيزيك و شيمي تعداد دانشكده ها به ۱۰ مورد افزايش يافت. دانشگاه الزهرا(س) با وسعتي معادل ۱۴هكتار، افزون بر فضاي فيزيكي دانشكده و پژوهشكده ها، داراي: آزمايشگاه ها، سايت ها و كارگاه هاي تخصصي، آمفي تئاتر، استخر، رستوران، سالن هاي ورزش، بانك، پست و مهد كودك مي باشد
تاریخچه ی انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا
انجمن علمي دانشجويي مهندسي صنايع دانشگاه الزهرا در سال 1376تاسيس شد .
در طول ساليان فعاليت خود اين انجمن همواره در
راستاي ارتقاي سطح علمي و مهارت هاي عملي دانشجويان تلاش كرده است. –بازديد علمي و اردو –دوره هاي نرم افزاري – از دسته برنامه هاي آموزشي-ترويجي اين انجمن ميتوان به برگزاري سمينار هاي آموزشي نشريه پويان و …اشاره كرد.
خلاصه از فعالیت های دوره پیشین انجمن به دبیری سرکار خانم هلیا خرسانی
سال تحصیلی 96-1395
دبیر انجمن :
هلیا خرسانی
معصومه موسي (نايب دبير و مدير مسئول نشريه پويان) مائده احمدي (روابط عمومي) زهرا ثامني (پژوهش) مهسان عبدلي (آموزش) آزاده دادگر زهرا فائزي همچنين اين انجمن از حمايت و همكاري دانشجويان فعال زيادي در همايش ها و برنامه هاي برون دانشگاهي برخوردار مي باشد.
استاد مشاور انجمن: جناب آقاي دكتر مهدي سيف برقي
فهرست فعاليت هاي انجمن:
1-جلسه همفكري با دانشگاه هاي تهران
3-شرکت و فعالیت در گردهمايي برترين هاي مهندسي صنايع
4-برگزاری دوره اكسل پيشرفته و ایزو
5 –بازديد از کارخانه سايپا و مگا موتور
6-برگزاری سمينار علمي
7-شرکت و فعالیت درجشنواره صنايع
8-شرکت درچهاردهمين همايش دانشجويي
9-برگزاری جلسات هم آموزي مقالات صنايعي
10-برگزاری سمينار هدايت تحصيلي كنكور ارشد برای دانشجویان سال آخرداوطلب کنکور ارشد
11-برگزاری كارگاه طراحي مدل كسب و كار شما وكارگاه آشنايي با اصول مذاكره
12- فعالیت نشريه پويان
تاریخچه ی کلی انجمن مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا
انجمن علمی_دانشجویی مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا در سال ۱۳۷۶تاسیس شد.
در طول۱۲ سال فعالیت این انجمن همواره در راستای ارتقای سطح علمی و مهارت های عملی دانشجویان تلاش کرده است ،علی رغم این که در جهت نیل به این اهداف فراز و نشیب های بسیاری پشت سر گذاشته و تجربه های گران بهایی اندوخته است.
این انجمن هم اکنون به صورت تخصصی با ۶تیم زیر مجموعه :۱-سمینار ها و کارگاه ها ۲-نرم افزار (و بانک نرم افزار ) ۳-بازدید علمی و اردو ۴-نشریه پویان ۵-روابط عمومی ۶-امور مالی
فعالیت می نماید .
فعالیت های این انجمن زیر مجموعه گروه های آموزشی ،پژوهشی،ترویجی قرار می گیرند .
از دسته فعالیت های آموزشی -ترویجی ؛برگزاری سمینار های تخصصی در سطوح گوناگون (درون دانشگاهی،استانی ، ملی)برگزاری کارگاه های آموزشی ؛کلاس های آموزش نرم افزار ،کارگاه های مورد کاوی با استفاده از نرم افزار های خاص دروس مختلف و …می باشند . همچنین وبلاگ انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا به آدرس اینترنتی www.ieaz.blogfa.comاز مهر ماه سال ۱۳۸۷شروع به فعالیت نموده و گزارش فعالیت ها و برنامه های آتی انجمن را انعکاس می دهد.
حضور انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا در اتحادیه ی انجمن های مهندسی صنایع
در سال 1395 با ارائه ی طرح تاسیس اتحادیه ی انجمن های مهندسی صنایع از جانب انجمن مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا فعالیت ها جهت اجرای این طرح آغاز شد
مجمع تاسیسی اتحادیه ی انجمن های علمی مهندسی صنایع به میزبانی دانشگاه صنعتی امیر کبیر در تاریخ اول دی ماه هزار و سیصد و نود پنج با حضور دبیران انجمن های سی و دو دانشگاه کشوربرگزار شد .
در این جلسه پس از حضور و سخنرانی معاون اداره انجمن های علمی دانشگاه امیر کبیر و اعمال تغییرات اساسنامه و تصویب آن حاضرین به بیان تشریح زمینه های فعالیت های آتی و همچنین همفکری و انتقال تجارب پرداختند .
در ادامه با برگزاری انتخابات اعضای شورای مرکزی و بازرسان و شمارش آرا دبیر انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا سرکار خانم هلیا خرسانی با کسب 18 رای به عنوان عضو اصلی انتخاب شد.
دوره ی جدید انجمن مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا
با آغاز سال تحصیلی 97-1396 و برگزاری انتخابات اعضای اصلی دوره ی جدید انجمن انتخاب شده و فعالیت های خود را به شکل جدی آغاز نمودند و کلیت اهداف خود را به شرح زیر تبیین نمودند :
1- تکمیل نمودن پروژه هایی که در دوره ی پیشین ناتمام مانده بود
2- تلاش برای ارتقای سطح علمی دانشجویان و افزایش علاقمندی آنان به رشته
3- ایجاد بستر مناسب برای آشنایی بیشتر و فراتر از دروس دانشگاهی با رشته
4-برگزاری دوره های آموزشی نرم افزار های مرتبط با رشته و سمینار ها و کارگاه های مفید در راستای تقویت نیرو های با سواد در رشته
5-برپایی اردو های بازدیدی از مراکز صنعتی و واحد های تولیدی
6- اجرای برنامه های انگیزشی همچون نمایش کلی های مرتبط و مسابقات کتابخوانی در زمینه ی کتب مدیریتی و روانشناسی
و…
اعضای دوره ی جدید انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه الزهرا :
مائده احمدی (دبیر انجمن)
عاطفه آهنگر (مسئول کمیته ی آموزش)
مریم جعفری(مسئول کمیته ی روابط عمومی و تبلیغات)
نرگس امین ( مسئول کمیته ی مستندات )
میترا میر شفیعی (مسئول کمیته ی پژوهش )
زهرا فائزی(مسئول بازدید ها)
یاسمن بهادری (مسئول کمیته فعالیت های ترویجی )
ضمن اینکه برای پیشرفت در هر فعالیتی لازم است از شکست ها و تجارب گذشته بهره برد و به رفع نواقص پرداخت . اعضای دوره ی جدید انجمن تلاش می کنند ضمن بهره گیری از تجارب اعضای دوره ی پیشین با چاشنی سخت کوشی و دقت رزومه ی پر باری را در پایان این سال تحصیلی به یادگار بگذارند .
اهمیت رشته ی مهندسی صنایع و شرحی کوتاه در رابطه با آن
در ارتباط با رشته ی مهندسی صنایع فارغ از همه ی تعاریف دقیق و علمی ارائه شده در کتب و مراجع مختلف مرتبط با رشته می توان گفت مادر رشته های مهندسی است . در واقع مانند مغز در بدن انسان است که همه ی اعمال و فعالیت های تک تک اعضای بدن را کنترل کرده و با ارائه ی فرامین به این اعضا آن ها را به سمت یک هدف مشترک که همان سلامتی است سوق می دهد .
اگر هر یک از بخش های یک پروژه که تحت نظر افراد متخصص در شاخه های مختلف علوم مهندسی است کار خود را به درستی و کامل انجام دهند باز هم نمی توانند به خروجی مناسب و موفقیت برسند چرا که باید عضوی باشد تا این فعالیت هارا با مدیریت خوب و ارائه ی استراتژی های هوشمندانه در زمان بروز اختلال در کار اعضا به سمت غایت نهایی سوق دهد . مهندسی صنایع با آشنایی نسبی با مهارت ها و علوم رشته های متعدد مهندسی ِ اقتصاد و مدیریت همانند مغز در بدن انسان این عمل را انجام می دهد .
مهندسی صنایع به طراحی، پیاده سازی و بهبود سیستمهای یکپارچهای از انسان، مواد، اطلاعات، تجهیزات و انرژی می پردازد. حوزه به دنبال حذف و کاهش منابع تلف شده، از قبیل زمان، پول، مواد اولیه و انرژی می باشد.
آخرین دیدگاهها